Mathieu van der Poel wint voor de derde keer de Paris-Roubaix Classic

Mathieu van der Poel toonde opnieuw zijn angstaanjagende kracht in de Klassiekers en haastte zich met nog 60 kilometer te gaan helemaal naar de Roubaix Arena. Na vorige week de Ronde van Vlaanderen Klassiekers te hebben gewonnen, droeg Mathieu van der Poel opnieuw de goedkope wielerkledingen stond hij op het podium van de Parijs-Roubaix Klassiekers, waarmee hij de tiende renner werd die twee grote klassiekers op rij won. , is ook de tweede coureur die twee grote klassiekers wint in een regenboogtrui, na Rick Van Rooy in 1962.

De klassieke race Parijs-Roubaix is 259,7 kilometer lang, inclusief een stuk stenen weg van 55,7 kilometer. Mathieu van der Poel reed gemiddeld 47,8 km/u per wedstrijd en zette daarmee het snelste tempo uit de geschiedenis neer. De aanval van Mathieu van der Poel over 60 kilometer in de Alpecin-Fenixfietskleding, gekoppeld aan een voorsprong van 3 minuten om het kampioenschap te winnen, is ook het grootste tijdsverschilvoordeel van de afgelopen twintig jaar. Achter hem sprintte zijn teamgenoot Jasper Philipsen naar de tweede plaats en won daarmee het kampioenschap en de tweede plaats in deze Roubaix Classic.

Mathieu van der Poel, die voor de derde keer in zijn carrière de Paris-Roubaix Classic won, zal dit seizoen ook deelnemen aan de Amstel Gold Race en de vierde race in Luik, één van de vijf grote klassiekers. Klassiekers van Bastenaken-Luik: Er is nog nooit een coureur geweest die in hetzelfde seizoen de drie grote klassiekers van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, heeft gewonnen. Laten we uitkijken naar Mathieu van der Poel die geschiedenis schrijft.